ALMANYADA MİMARLIK OKUMAK

almanyada-mimarlik-egitimi

ALMANYADA MİMARLIK OKUMAK

Arkadaşlar bir daha düşünün derim ; )

Mimarlık teknik bölümlerin içerisinde en zoru diyebileceğimiz bölümdür. Neden mi? Sanırım mimaride İşlevsellik ve Tasarım ilkelerinin öğrencileri zorlamasından kaynaklanan bir durumun söz konusu olması. Buna bir de Almanya’daki eğitim sisteminin disiplini, hocaların bitmek bilmeyen işlevsel, tasarımsal, mekânsal proje isteklerini yerine getirme çabası eklenince 3 sene eğitim hayatınız sonrasında kendinizi aydınlanmış hissedebiliyorsunuz. Ben bu zorluklara katlanabilirim diyen arkadaşlar için bilgilerimi sizinle paylaştım, umarım işinize yarar…

Almanya teknik bölümlerde olan başarısı ile tanınan bir ülke olduğunu biliyoruz. Mimarlık da bu teknik bölümlerin başında gelmekte olup, bu bölümde gerçekten kaliteli bir eğitim anlayışına sahip. Özellikle gelişen dünya ile birlikte hareket etmek anlamında gerçekten inanılmaz bir başarı gösteren Almanya, son teknolojiyi takip ederek öğrencilerine bu yönde eğitimler veriyor.

Bu sebeple son yıllarda bilindiği üzere Almanya’daki mimarlık bölümü olan üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Mimarlık bölümünde, binaların yapılandırılması, yaratıcı çözümler üretilmesi ve yapılan yapıların denetlenmesi gibi alanlarda özel olarak eğitimin yanı sıra temel tasarım ( herkesin kâbusu olan ders ), yapı tasarımı, statik gibi dersler ilk yıllarda verilmektedir. İlk yıllardan sonra daha çok proje tasarımına yönelen bir eğitim anlayışı benimsenmektedir.

Bu pratiklik sayesinde Alman mimarisinin bu denli gelişmiş olduğunu da söylersek yanılmış olmayız. İlerleyen yıllarda mimarlık olgusu size daha derinlemesine öğretilecek ve ileri çizim teknikleri gibi dersler almaya başlayacaksınız. Bu bölüm yaratıcı olduğu kadar zor olması ile de bilinmektedir. Yoğun bir ders programı olup el becerinizin oldukça önemli olduğunu göz ardı etmemelisiniz.

Öğrencilerine mimarlık ve bilişim teknolojilerini birleştirmiş olan bir eğitim sistemleri sunan üniversitelerde eğitim gören öğrenciler çizimlerini bilgisayar ortamında yapabilmenin yanı sıra artırılmış gerçeklik teknolojisi ile projelerini sanal ortamda üç boyutlu olarak sunma şansına sahip oluyor.

Almanya’daki zengin ve çeşitli mimari tarihine ve çağdaş mimarisine Rönesans’ın zengin geleneklerini de eklemek gerekiyor. Almanya’da ülkenin imajını şekillendiren yapıları ve Almanya’da çalışmış seçkin mimarlar ve mühendislerin Almanya’nın geçmiş ve çağdaş mimarisini yansıtmaktadırlar. Öyle ki, Almanya’da mimarı yapılar kimi zaman yüzyıllar öncesine dayanan tarihi yapılar olarak bilinirken, kimi zaman 2.dünya savaşı sonrası yapılan yapılar Almanya’nın çağdaş mimari anlayışını yansıtmaktadırlar. Almanya’daki Reichstadt binası, Brandenburg kapısı ve Berlin’de uzunluğu 368 m olan Televizyon kulesi, Almanya’da önemli mimari yapılar olarak bilinmektedir.

Siz de mimarlık alanında öğrenim görmek istiyorsanız Almanya’daki üniversitelerde hem nitelikli bir eğitim alabilir, hem de eğitiminiz süresince Avrupa’daki başta mimari, sosyolojik ve kültürel değerleri daha yakından tanıyarak mesleki hayatınız için gerekli olan sanatsal ve tasarımsal formasyonu oluşturabilirsiniz.

Ayrıca Almanya’daki üniversitelerin bir çoğu, yapmış oldukları Erasmus ve değişim antlaşmaları ile farklı kültürlerde öğrencilere eğitim imkanı da sunmaktadır.

Almanya’daki üniversitelerin bir çoğu, yapmış oldukları Erasmus ve değişim antlaşmaları ile farklı kültürlerde öğrencilere eğitim imkanı da sunuyor…

ALMANYA’DAKİ ÜNİVERSİTELERİN KABUL ŞARTLARI

Öğrencilerin Almanya’daki üniversitelerde mimarlık eğitimi almak istemelerinin başlıca sebepleri arasında, okulların parasız olması, üniversitelerin lisans programlarının 3 yıl ( 6 sömestr ) olması ve üniversitelerin kaliteli eğitimler sunması gösterilebilir. Öğrenciler açısından diğer bir avantajına bakıldığında, öğrencilerin üniversite öğrenimlerini görürken, bir yandan da Almanca dil kursu görerek bir yabancı dili uygun fiyatlar ile Almanya’da öğrenebilmesidir.

Almanya üniversiteleri için ilk başvuru şartı, eğer lisans öğrenimi görecek iseniz lise diplomasına sahip olmanızdır. Eğer Almanya üniversiteleri bünyesinde yüksek lisans görecek iseniz ise, lisans diplomanıza ihtiyacınız olacaktır.

Üniversite başvuru şartlarına Almanya üniversiteleri başvuru şartları açısından bakıldığında, sizden ÖSYM sonucu ile bir üniversiteye yerleşmeniz istenmektedir. Türkiye’de ÖSYM sınav A.Y.T. ( Alan Yeterlilik Testi ) sonucu ile bir bölüme yerleştiğinizde, aynı bölümü ya da bölümünüze yakın bir bölüme Almanya’da üniversite kaydınızı yapabiliriz. Yani Türkiye’de mühendislik kazandı iseniz, tıp fakültesine, ya da hukuk fakültesine değil, yine mühendislik fakültesine kayıt yaptırmanızı öneriyoruz.

 

Son yıllarda en fazla sorulan sorulardan birisi, lisans ve yüksek lisans başvurusu için Almanya üniversiteleri not ortalaması şartı arıyorlar mı? sorusudur. Eğer lisans düzeyinde bir eğitim göreceksiniz, lise not ortalamanızın minimum 80 olması gerekmektedir. Eğer Almanya’da yüksek lisans öğrenimi görmek istiyorsanız başvuru şartı olarak sizden minimum 2.50 not ortalaması istenecektir. Bunun yanında yüksek lisansınızı İngilizce olarak almak istiyorsanız ki çok az üniversite yabancı dilde eğitim veriyor TOEFL ya da IELTS sınavlarından birisini başarı ile geçmeniz ve belgelemeniz istenecektir.

Öte yandan, Almanya üniversitelerine başvuru yaparken, temel seviyede dahi olsa, Almanca bilmeniz başvurunuz açısından size kolaylık sağlayacaktır. Almanca, B1 ( Temel Almanca ) sertifikası kesin şart olarak aranmamakla birlikte, sizi avantajlı duruma getirecektir.

ALMANYA’DA MİMARLIK EĞİTİMİ İÇİN TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ OKULLARDAN BAZILARINA AŞAĞIDAKİ GÖRSELLERİ TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ…
Technische Universität München
Academy der Bildenden Künste München
Akademie der Bildenden Künste Nürnberg
Technische Universität Dresden
Technische Universität Berlin
Universitat der Künste Berlin
Leibniz Universität Hannover
Aachen Teknik Üniversitesity
Universität Stuttgart

Benzer gönderiler

WhatsApp WhatsApp'tan Yazın